Post

Ghid pentru a îndepărta petele de apă dură dintr-o toaletă pas cu pas


Dacă acele pete din vasul de toaletă nu dispar după ce le-ați spălat, probabil că aveți de-a face cu depozite de minerale întărite. Apa tare are o concentrație mare de minerale, cum ar fi calciul și magneziul, care lasă pete pe toaletă și se blochează cu atât mai mult cu cât stau mai mult acolo. Deci, hai să lucrăm la îndepărtarea acelor pete încăpățânate! Toaleta ta va deveni strălucitoare și albă destul de repede.

Reteta cu otet si bicarbonat de sodiu

Oțetul alb și bicarbonatul de sodiu sunt ambele articole de uz casnic utilizate în mod obișnuit pentru curățare. Cu această rețetă, nu va trebui să folosiți substanțe chimice dure pentru a vă curăța toaleta (veți obține în continuare rezultate bune!).

Pasul 1: Turnați oțetul

Mai întâi, luați o ceașcă de oțet, turnați-o în vasul de toaletă și amestecați-o cu o perie de toaletă. Apoi, lăsați amestecul să stea un minut. Natura acidă a oțetului va începe să lucreze la dizolvarea depozitelor minerale.

Pasul 2: Turnați bicarbonatul de sodiu

Adăugați o cană de bicarbonat de sodiu în vasul de toaletă și turnați încă o cană (sau două) de oțet. Când se amestecă bicarbonatul de sodiu și oțetul, are loc o reacție chimică, așa că nu vă alarmați când observați că amestecul începe să faca reactie. Lăsați soluția să se stea timp de zece minute.

Pasul 3: Periați-vă

Acum, începeți să agitați soluția în jurul toaletei (în special pe petele încăpățânate). Oțetul și bicarbonatul de sodiu ar trebui să slăbească murdăria. Amintiți-vă să nu trageti apa! Încă nu ai terminat.

Pasul 4: Așteptați și clătiți

Lăsați soluția să stea o jumătate de oră. Continuați să amestecați amestecul de câteva ori (în acest fel, vă puteți asigura că petele dispar!). Dacă rămân unele pete de apă dură, folosiți peria de toaletă pentru a le spăla. Odată ce timpul a trecut și petele au dispărut, spălați toaleta pentru a clăti. Vasul de toaletă ar trebui să nu aibă pete de apă acum.

Deoarece petele provin din acumularea de minerale, cel mai bun mod de a le preveni va fi curățarea regulată. Încercați să vă curățați toaleta o dată pe săptămână. Astfel, puteți evita întărirea mineralelor.

Cu toate acestea, înțelegem că nu toată lumea are timp să fie în fruntea casei lor. Noi vrem sa salvam timpul tau!

Facemcurat.ro, vă oferă servicii de înaltă calitate. Lasă profesioniștii noștri calificați să se ocupe de rutina ta de curățare, în timp ce tu te concentrezi pe lucruri mai importante!